close

Mineralen verwijderen uit water

 

De kwaliteit van het toegepaste water is van belang voor processen waarbij wordt verwarmd, bevochtigd of gekoeld danwel indien het water als grondstof voor het bereiden van voedingsmiddelen, schoonmaakproducten en medicijnen wordt toegepast. Hierdoor worden afzettingen in koel- c.v.- en ketelsysteemen voorkomen en de kwaliteit van water voor schoonmaakproducten, medicijnen, softdrinks, bier en gedistilleerd gegarandeerd.


De techniek van 'omgekeerde osmose' scheidt de organische stoffen, virussen en bacteriën van het leiding- of bronwater. Dat maakt osmosewater tot voorwaarde voor veel van deze toepassingen. Ook wordt het veelvuldig gebruikt als proceswater voor industriële toepassingen, als grondstof in de medische en cosmetische sector. Doorgaans in combinatie met een fijnfilter en/of een wateronthardingssyteem.

 

Hoe het werkt

 

Wairtec regeneratie 


Onder druk wordt het ruw (leiding)water door een half doorlaatbaar membraan geperst. Het kleine watermolecuul passeert het membraanfilter. De vervuilingen in het water worden door het membraan tegengehouden. 


De membraanmodules worden onder druk in een circulatieloop geplaatst. Membraanvervuiling wordt voorkomen door het gebruik van turbulentie. Die wordt gecreëerd door de cross-flow werking van de membranen. Ongeveer 50 – 25% van het vervuilde water wordt continu afgevoerd naar het riool. Het geproduceerde “Permeaat” (Omgekeerde Osmose water) bevat nog slechts ca. 1% van de in het voedingwater aanwezige zouten.