close

Waterfiltratie, ontgeuren en onkleuren

 

Onbehandeld water bevat vaak kleine, zwevende deeltjes zoals corrosieresten, zand- en organische deeltjes. Het gebruik van een waterfilter is een eenvoudige methode om de hierdoor veroorzaakte verstoppingen en afzettingen in leidingen en apparaten te voorkomen. Wairtec levert hiertoe filters in diverse filterfijnheden en capaciteiten.

 

Een fijn filter wordt ook veel toegepast als voorbehandeling. Het gefilterde water kan vervolgens worden onthard en/of een omgekeerde osmose-behandeling ondergaan. Door het water eerst te filteren werkt de installatie beter en wordt het systeem minder belast. Wairtec heeft filters en filterbehuizingen in het assortiment die moeiteloos geïntegreerd kunnen worden in zowel nieuwe als bestaande installaties. Naar keuze kan een kunststof of RVS behuizing worden gebruikt in combinatie met een filterkaars of filterzak.

 

Betrekt u water uit een eigen bron, dan kan dat negatief worden gekenmerkt door aanwezigheid van bijvoorbeeld ijzer en mangaan. Zodra dit water in aanraking komt met zuurstof oxideert het ijzer en/of mangaan en zet zich af. Hierdoor ontstaan vervelende verkleuringen, raken leidingen en nozzles verstopt of voldoet het water niet meer aan de gestelde normen. Om ijzer, mangaan, geur en kleur uit bronwater te verwijderen levert Wairtec efficiënte en betrouwbare filtersystemen.

 

Wairtec regeneratie