close

Continue kwaliteit in de waterhuishouding van uw gebouw

In gebouwen wordt op meerdere plaatsen water gebruikt. Onder meer voor verwarming, koeling en bevochtiging. In de keuken wordt water gebruikt voor een vaatwasmachine, koffiezetapparaat en andere apparatuur. Al deze verschillende toepassingen staan bloot aan de kwaliteit van het aangevoerde water en zijn eraan onderhevig. Door leiding- of bronwater voor te behandelen wordt een specifieke waterkwaliteit verkregen, waardoor het proces dat erop volgt beter en efficiënter verloopt. De eisen aan waterkwaliteit kunnen sterk verschillen. Water dat wordt geconsumeerd zal aan heel andere eisen moeten voldoen dan water dat voor koeling wordt gebruikt. Hieronder werken we verschillende toepassingen uit, die ook in uw situatie een rol kunnen spelen.

Luchtbevochtiging

Voor een optimaal klimaat worden in kantoorpanden luchtbehandelingsinstallaties geplaatst. De relatieve vochtigheid kan worden gevarieerd door het inbrengen van water. Voor het bevochtigen van lucht worden diverse technieken gebruikt. De meest voorkomende zijn: Verneveling, Stoombevochtiging, Ultrasoon, Infrasoon, Hybride.

Het bevochtigen van de lucht kan problemen opleveren door in water aanwezige mineralen die zich op nozzles of in de bevochtigingssectie afzetten. Ook virussen en bacteriën kunnen door water worden geïntroduceerd en overgedragen aan de lucht. Daarom is waterbehandeling gewenst en wordt dit ook door leveranciers van bevochtigingsystemen voorgeschreven. Afhankelijk van het type bevochtiger kan Wairtec u helpen met passende technieken zoals waterontharding, omgekeerde osmose of desinfectie van (leiding)water.

Image

CV systemen

In een warmwater- of stoomketel wordt water verwarmd of tot stoom omgezet. Het gebruikte water kan veel problemen veroorzaken in de ketel zelf, de pompen of warmtewisselaars. Bekend is de zwarte afzetting (magnetiet) dat in C.V. systemen voorkomt door zuurstofcorrosie. Door een foutieve pH - waarde, gebruik van diverse metalen (Multi Metal) of zuurstofintrede kan overmatige corrosie optreden met lekkages of verstoppingen als gevolg. Ook zal een overmatige hoeveelheid kalk in C.V.-water zich afzetten in de ketel of warmtewisselaar.

Wairtec adviseert deskundig en levert apparatuur en chemicaliën om het systeem te "conserveren", waardoor corrosie en ongewenste afzettingen wordt voorkomen.

Image

Koelsystemen

Bij een koeltoren wordt gebruik gemaakt van het koelend vermogen van water. Namelijk bij verdamping van waterdruppels wordt warmte uit de omgeving onttrokken (= adiabatische koeling). Door spatverliezen en deze adiabatische koeling raakt water gedeeltelijk verloren. Deze verliezen worden gecompenseerd door suppletie met vers water. Door suppletie dikt koelwater in waardoor problemen met zoutafzetting en corrosie kunnen ontstaan. In open systemen treedt ook snel bacteriologische vervuiling op door aanwezigheid van micro-organismen in de buitenomgeving alsmede intrede van vervuiling door o.m. bladeren e.d.

Legionella veiligheid door UV-desinfectie

Prioritaire- en niet prioritaire instellingen zijn verplicht om te zorgen voor deugdelijk leidingwater. Om u de zekerheid van hoogwaardige desinfectie te geven ontwikkelden wij de L-Safe serie. Een point-of-entry UV-systeem dat zorgt dat het leidingwater bij binnenkomst grondig wordt gefilterd en op basis van UV techniek wordt gedesinfecteerd. Hiermee voldoet u aan de wetgeving en treedt het leiding water veilig uw collectieve waternet binnen.

Mogelijk interessant voor U

Image

Waterontharder

W520 Duo Bloc

Image

Omgekeerde osmose

Pro 600-Touch

Image

legionella preventie

L-safe 230