close

Waterbehandeling systemen voor ziekenhuizen, praktijken en zorginstellingen

Voor een optimaal genezingsproces is water van cruciaal belang. De minste mate van contaminatie kan uiteindelijke desastreuze gevolgen hebben voor de volksgezondheid.  Diverse toepassingen waaronder het steriliseren van medische instrumenten, haemodialyse of de apotheek vereisen een eigen specifieke hoge kwaliteit die voldoet bijvoorbeeld naar een farmacopea normeringen. Onderstaand volgen de belangrijkste toepassingen waar Wairtec haar apparatuur voor kan inzetten.

Sterilisatie

Een autoclaaf zorgt voor desinfectie van de medische instrumenten. Voor het bereiden van stoom wordt het suppletie water bereid volgens het procédé van omgekeerde osmose. Wairtec levert omgekeerde osmose installaties die in eigen beheer zijn ontworpen en worden gebouwd die het voeding water naar de autoclaven bereiden. 

Image

WFI (water for injection)

Water dat onder meer wordt gebruikt voor het toedienen van injecties in het menselijk lichaam moeten naar de hoge standaard voldoen. Daartoe is de uiteindelijke kwaliteit van dit water vastgelegd overeenkomstig de farmacopee normen. Hierin staat onder meer de gewenste pH-waarde beschreven, de maximale zoutconcentratie in het water, en mogen er geen bacteriën en pyrogenen meer worden aangetoond. Wairtec levert apparatuur waarbij wordt gezorgt dat het water aan de hoogste standaard zal kunnen voldoen.

Image

Apotheek

De apotheker maakt dagelijks medicijnen (zalven, oog en neus druppels e.d.) met water aan. Dit vraagt om een betrouwbare hoge waterkwaliteit die in onder meer Farmacopee normeringen is vastgelegd. Decentraal wordt het water in de apotheek extra gezuiverd om het water naar de hoogste kwaliteits standaard te laten voldoen. Wairtec levert systemen voor centrale aanmaak van gedemineraliseerd water die naar diverse afname punten zoals bijvoorbeeld de apotheek wordt gebracht. Dit gedemineraliseerde water zal dan door een kleine installatie verder worden opgewerkt naar de vereiste kwaliteit.

Haemo dialyse

Zuiver water helpt om via een kunstnier om afvalstoffen direct via het bloed uit het menselijk lichaam weg te nemen. Het water staat daarmee in direct contact met het menselijk lichaam. De techniek is op dit moment zo ver gevorderd dat alle benodigde handelingen (dialyseren en toedienen van een substitutie vloeistof) in line in één keer kunnen worden uitgevoerd. Dit vraagt een zeer hoge mate van betrouwbaarheid en puurheid van het gebruikte water voor dialyse. Wairtec levert de benodigde water vóór behandeling om het water aan te kunnen bieden voor een haemo dialyse installatie.

Mogelijk interessant voor U

Image

Waterontharder

W520 Duo Bloc

Image

Omgekeerde osmose

Pro 300-Touch

Image

UVC desinfectie

Proceswater desinfectie