close

De kracht van het juiste water in uw keuken

De thee, de koffie, de cola of de ijsblokjes in uw drankje, het glas waaruit u drinkt, het bord waarvan u eet en het bestek dat u gebruikt. In de horeca en in de grootkeukens van instellingen en organisaties is water zowel ingrediënt als cruciale bron voor diverse toepassingen. We noemen de combisteamers, glazenspoel- en vaatwasmachines, ijsblokjesmachines en apparaten om koffie, thee en frisdranken te bereiden.

Leidingwater

Het leidingwater in Nederland bevat allerlei mineralen zoals kalk, natrium en chloriden die een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak van koffie en thee. Vaatwasmachines en steamers ondervinden hinder van deze mineralen doordat ze achterblijven in de vaatwasmachine en daarnaast vlekken geven op vaatwerk zoals borden, bestek en glazen. Vervuilingen in het leidingwater verstoppen nozzles en andere fijne componenten. Ze veroorzaken storingen en defecten aan apparatuur. Kortom, een teveel aan mineralen staat een optimaal werkproces in de keuken in de weg.

Image
Image

De levensduur van uw machines

Door water te ontharden wordt kalkafzetting in de machine en op het vaatwerk voorkomen. Bovendien is zacht water essentieel voor het onderhoud en de levensduur van de machine. Ook osmosewater levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de processen waarbij water betrokken is. De vaatwasmachine en ook andere apparaten hebben minder onderhoud nodig doordat zouten en mineralen geen kans krijgen zich vast te zetten. 

Nooit meer poleren

Door osmosewater te gebruiken droogt glaswerk, servies en bestek streeploos schoon op. Hierdoor wordt het arbeidsintensieve poleren met een droogdoek overbodig. De kosten worden zo gereduceerd en de hygiëne wordt verbeterd.

Image

Mogelijk interessant voor U

Image

Waterontharder

W 5600 Mono Bloc

Image

Omgekeerde osmose

PRO 300-Touch