close

Waterbehandeling en ontharding systemen voor stoomketels

In een stoomketel wordt water omgevormd tot stoom. Voor verwarming, bevochtiging en desinfectie wordt de stoom via het condensaatnet naar de verbruikerspunten geleid. Afhankelijk van de toepassing komt een gedeelte van het condensaat retour. Het gebruikte water kan veel problemen veroorzaken in een ontgasser, de boiler en in het condensaatnet. Bekend is dat kalk zich ongewenst afzet op pijpenbundels van de stoomketel met warmteverlies tot gevolg. Een grote hoeveelheid zouten in water leidt tot overmatig spuien van ketelwater. In water opgelost zuurstof en (gebonden) koolzuur kan aanzienlijke corrosie op ijzer in de ontgasser, stoomketel en in het condensaatnet veroorzaken.

 

Wairtec levert apparatuur en chemicaliën ter voorkoming van: Kalkafzetting en (pre)boiler gedeelten, Verwijdering van zouten (mineralen), Silicaat afzetting boiler gedeelte, Zuurstof en koolzuurcorrosie in preboiler boiler en afterboiler systeem.

Voorkom kalkafzetting in de stoomketel!

Het is een vereiste om het ketelvoedingswater te ontharden. Hierdoor wordt kalkafzetting op de pijpenbundels van de stoomketel voorkomen. U behoud hiermee het rendement en voorkomt een ketel afkeur. Wairtec levert duplex ontharders volledig afgestemd op uw debiet waarmee u 24/7 onthard water kunt voeden naar uw ketelsysteem.

Image
Image

Investeer in een optimale bedrijfsvoering!

Door gebruik te maken van een omgekeerde osmose installatie kunnen kosten in de bedrijfsvoering aanzienlijk dalen. Door het voedingswater te demineraliseren kan het ketelwater veel meer indikken. Het ketelspui percentage daalt hierdoor en als gevolg is er minder koelwater nodig om de spui te koelen. Wist u dat per 1 m3 spui water ongeveer 25 nm3 gas wordt verbruikt? Daarnaast reduceert u de hoeveelheid ketel chemicaliën en wordt verzuring van het condensaat wordt voor ca. 95% terug gebracht. Hierdoor heeft u minder slijtage aan stoom- en condensleidingen en condenspotten. Een omgekeerde osmose installatie biedt een maximale bedrijfszekerheid voor uw ketelsysteem, bespaart in gas en chemicaliën verbruik en in onderhoudskosten!

Mogelijk interessant voor U

Image

Waterontharder

W 3900 Duplex

Image

Omgekeerde osmose

XRO