close

Waterbehandeling systemen voor voedingsmiddelen productie

Succesvolle processen en producten met het juiste water

Binnen de industrie wordt veel water verbruikt. Als ingrediënt voor vervaardiging van bijvoorbeeld softdrinks, alcoholische dranken, farmaceutische producten en cosmetica. Maar nog vaker als bron voor toepassingen in onder meer koelwater, stoom en bevochtiging. In beide gevallen worden specifieke eisen gesteld om de procescontinuïteit of de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Wairtec levert passende watertechnieken om aantastingen en afzettingen in diverse watervoerende circuits te voorkomen.

Ingrediënt water

Voor het vervaardigen van producten zoals soft drinks, bier en alcoholische dranken wordt water gebruikt. Dit water dient vaak aan specifieke eisen te voldoen zoals bijvoorbeeld een waren wet. Afhankelijk van de gebruikte water kwaliteit (leidingwater, bronwater) kan Wairtec u adviseren voor juiste waterbehandeling om het water te laten voldoen aan de gestelde normen. De technieken die hiervoor kunnen worden toegepast zijn onder meer: Filtratie, Ontharding, Omgekeerde osmose, Desinfectie.

Image

Koelsystemenwater

Bij een koeltoren wordt gebruik gemaakt van het koelend vermogen van water. Namelijk bij verdamping van waterdruppels wordt warmte uit de omgeving onttrokken (= adiabatische koeling). Door spatverliezen en de adiabatische koeling raakt water gedeeltelijk verloren. Deze verliezen worden gecompenseerd door suppletie met vers water. Door verdamping dikt koelwater in waardoor problemen met zoutafzetting en corrosie kunnen ontstaan.

 

Wairtec levert apparatuur ter voorkoming van onder meer: Kalkafzettingen, Corrosie van leidingsystemen, warmtewisselaars e.d., IJzer en andere slibafzettingen, Microbiologische vervuilingen (legionella).

Image

Ketelvoeding water

Wairtec levert installaties om het voeding water naar een stoomketel te ontharden. Hierdoor wordt de stoomketel tegen kalkafzetting beschermd.

 

Ook kan het gebruik van omgekeerd osmose water zeer interessant voor u zijn. Als gevolg van de lage hoeveelheid mineralen kan het ketel water meer keer indikken. Hierdoor bespaart u op energie en ketel chemicaliën. Ook zal uw condensaatnet beter worden beschermt tegen corrosie. Vraag onze experts om voor u na te gaan welke voordelen dat het u biedt en welke besparingen u kunt realiseren.

Mogelijk interessant voor U

Image

Waterontharder

W 2900 Duplex

Image

Omgekeerde osmose

XRO 8